Sylabus 2 semestr

28.02.2022 16:39

Sylabus

Výsledek obrázku pro sylabus
1. semestr
 
Praktické využití manuálního nastavení fotoaparátu při fotografování za zhoršených světelných podmínek. Jakou fototechniku zvolit pro dokonalejší snímky. Podzimní nálady v kreativní fotografii. Jak aranžovat fotografovanou scénu. Orámování fotografie a hledání markantu ve scéně. Oblast fotografické kontroly. Volby a pojetí motivu. Vzájemná proporce jednotlivých částí obrazu. Použití světla pro modelování krajiny. Fotografování bude probíhat v okolí hradu Střekov. Tvorba vánočních přání.
 
2. semestr
 
Kompenzace expozice při focení na sněhu. Jak správně použít manuální nastavení versus poloautomatika. Kdy je vyšší ISO přínosem a kdy ho záměrně použít. Tajemství interiérové portrétní fotografie. Seznámení s ateliérovou technikou (záblesková světla, radiové odpalování, další příslušenství). Praktická práce s modelem (příprava, komunikace, kompozice, rekvizity). Fotografovat budeme v interiéru i exteriéru okolí rektorátu. Pro prezentaci fotografií budeme využívat Zonerama.
 
3. semestr
 
Reportážní fotografie a použití režimů priorita clona a času, automatizace nastavení režimů. Rozdílné vidění oka a objektivu. Protiklad blízkých a vzdálených objektů. Zkreslení pravé a nepravé. Zrychlené nastavení zaostřování režim C a S pomocí jednoho tlačítka AF-ON. Jak fotografovat plesy, problematika nastavení interních a externích blesků při dynamickém pohybu. Nastavení hyperfokální vzdálenosti a její využití v krajinářské a produktové fotografii. Tvorba vánočních přání.
 
4. semestr
 
Ovládnutí světla, vlastnosti světla, funkce světla, světlo a význam stínu, různé druhy světla, různé směry světla, protisvětlo a silueta, zásady zobrazení struktury povrchu, běžné světlo, působení zdrojů světla, rozzáření, clonová hvězdička, hvězdičky vytvořené mřížkou, světelné skvrny. V tomto semestru se zaměříme na praktická fotografická cvičení a budeme podněcovat k
experimentování. Závěrečná práce - velkoformátová fotografie.